Boeken

Women who Run with Wolves

'Women who Run with the Wolves, is niet zomaar een boek. Het is een cadeau aan diepe inzichten, wijsheid en liefde. Een orakel van iemand die het weet.' - Alice Walker


In deze tijdloze klassieker vertelt Clarissa Pinkola Estes ons over de 'wilde vrouw'; de wijze, tijdloze aanwezigheid in de psyche van de vrouw die hen hun creativiteit, energie en kracht geeft. Al eeuwen wordt deze 'wilde vrouw' onderdrukt door een waarde-systeem dat zich focust op mannen en dat de emoties van de vrouw bagatelliseert. Met een combinatie van eeuwenoude verhalen en moderne voorbeelden vertelt Estes dat de 'wilde vrouw' in ons van nature gezond, gepassioneerd en wijs is.

Het doordacht en overtuigend boek, geeft lezers herkenning, andere richtingen, nieuwe inzichten, zelfverzekerdheid en een breder begrip.


Boek van Wijsheid; 11 levenslessen van mijn Grootvader

Arun Gandhi groeide op in de ashram, bij zijn grootvader Mahatma Gandhi. De grondlegger voorstander van vreedzaamheid, geliefd filosoof en invloedrijk mensenrechtenactivist was voor Arun gewoon opa.

 

Een man die zijn volgers handvaten gaf om een inzichtelijk en betekenisvol leven te leiden. Mahatma's adviezen zijn liefdevol, tijdloos en praktisch en Arun weet ze naadloos aan te laten sluiten bij de moderne tijd. Sterker nog: in het huidige politieke en maatschappelijke klimaat zijn deze lessen waardevoller dan ooit.

Daarnaast is Het boek van WIJSHEID een portret van Mahatma Gandhi als man, leider en grootvader.

Kleinzoon en grootvader delen persoonlijke verhalen, die tegelijkertijd universeel zijn: over jezelf ontdekken, vriendschap en familie.


Isis en de 14 sleutels van Heelwording

De Egyptische godin Isis ging op zoek naar de veertien lichaamsdelen van haar geliefde Osiris, bracht deze weer bijeen en uit hun vereniging kwam Horus voort. Deze mythe beeldt de ontwikkeling van het menselijk bewustzijn uit, onze neiging om dit tegen te werken en de inspanning die het vergt om je de heelheid van je ziel te herinneren. In dit boek reikt Isis je de veertien sleutels tot heelwording aan. Met deze sleutels kun je jouw reis afleggen die leidt tot het besef van eenheid en de verbinding met je geopende hart. Informatie en praktische oefeningen helpen je delen te herenigen.

Isis en de 14 sleutels tot heelwording is gebaseerd op het alchemistische principe dat ernaar streeft tegenstellingen te verenigen. Het biedt je pure kennis, vergroot je intuïtie en je mogelijkheid om bewust met energie te werken.
Stap voor stap kom je dichter bij je heelheid en word je je weer bewust van je ware zelf. Je gaat je eigen ruimte innemen en voelt een directe verbinding met je eigen innerlijk.


Vrouwen & Seks

De vrouwelijke seksualiteit is al zolang wij weten omgeven van taboes, clichés en restricties. Zoveel blijft ongezegd, ongeweten en ongekend - en niet in de laatste plaats door vrouwen zelf. Een halve eeuw na de seksuele revolutie en vijfenvijftig jaar nadat de pil in Nederland werd geïntroduceerd, blijven vele vragen nog altijd onderbelicht of ondergeschoven. Maar door veranderende tijden en nieuwe (wetenschappelijke) inzichten weten we steeds meer over het vrouwelijk genot en wat vrouwen opwindt. Vooral de jonge generatie lijkt gezegend met een seksueel zelfvertrouwen dat hun moeders niet kenden. Is er sprake van een nieuwe seksuele bevrijding?

Waar genieten vrouwen van? Wat windt ze op? Waar fantaseren ze over? Welke rol speelt hun uiterlijk in hun seksuele zelfvertrouwen? Hoe vrij en onafhankelijk zijn ze als het gaat om hun eigen seksualiteit? Welke rol speelt macht bij seks? Wat is het verschil tussen sex, seksualiteit en sensualiteit? En wat heeft dit alles met liefde te maken?

In Vrouwen & seks, verkent de schrijfster intieme ervaringen van vrouwen en hun seksualiteit. In prikkelende essays laat ze zien wat het betekent om vrouw te zijn in de 21ste eeuw. Een inspirerend boek over seks, maar vooral over zelfvertrouwen, zelfkennis en vrijheid.